Wet DBA opgeschort tot 1 januari 2020

De Wet DBA moest een einde maken aan onduidelijkheid over arbeidsrelaties. In plaats daarvan leverde de wet juist veel onrust op onder opdrachtgevers en ZZP’ers. De opschorting van de handhaving op de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is daarom verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en ZZP’ers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als ze met verkapte dienstverbanden werken. Wel gaat het kabinet de mogelijkheden voor de handhaving van kwaadwillenden vanaf 1 juli 2018 verruimen. Wat betekent de opschorting voor ZZP’ers tot 2020? Minister Koolmees gaf hiervoor een bondige verklaring: “Voor de markt is de boodschap helder: met zelfstandigen werken kan! Mits je geen kwaadwillende bent.”

Meer informatie is te vinden in de brief (.pdf) aan de Tweede Kamer van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Snel van Financiën.

Met vlag en wimpel geslaagd voor NEN 4400-1

X-talent is NEN-4400-1 gecertificeerd door de Stichting Normering Arbeid (SNA). Het SNA-keurmerk is aantoonbaar bewijs van het voldoen aan deze norm. De NEN-4400-1 norm geeft aan dat een bedrijf met betrekking tot de inzet van flexibel personeel haar administratieve organisatie op orde heeft en voldoet aan haar fiscale en juridische verplichtingen. Deze verplichtingen zijn onder andere juiste aangifte en afdracht van verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting en het volgens de normen administreren van werknemersdossiers en identiteitsdocumenten. Het keurmerk onderstreept dat we een betrouwbare partner zijn.

Cloud Wars IBM vs Microsoft vs Amazon vs Google

Marius Sandu vergelijkt in zijn artikel cloud-platformen met auto’s. Alle auto’s kunnen je verplaatsen van plek A naar B, maar de modellen hebben verschillende niveaus: de ene auto heeft zeven stoelen waar de ander een snellere of sterkere motor heeft. Zijn punt is dat de meeste platformen dezelfde diensten aanbieden, maar met verschillende kwaliteiten, prijzen en opties. In het artikel geeft Marius Sandu een uitgebreid overzicht van vier belangrijke cloud-platformen op de markt van dit moment: IBM Cloud, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Amazon Web Services, en richt zich op de verschillende niveaus van cloud, zoals IaaS / Bare-Metal, Identity, PaaS, Bigdata & IoT, ML en Containers. Lees hier het artikel.

Azure Data Box om tot 100TB fysiek te verplaatsen

Het versturen van grote hoeveelheden data is in veel gevallen fysiek nog altijd sneller dan via het internet. Microsoft heeft een Azure Data Box aangekondigd die organisaties kunnen huren om grote hoeveelheden data fysiek te versturen, om vervolgens in de Azure-clouddienst opgenomen te worden. De Azure Data Box weegt ongeveer 20 kg en kan tot 100TB aan data herbergen. Vooralsnog is de box alleen beschikbaar voor Amerikaanse klanten die zich aanmelden voor het previewprogramma, maar zal in de komende maanden ook beschikbaar zijn in andere landen. Lees hier meer over de Azure Data Box.

Azure DevOps Project

Er wordt van organisatie verwacht te innoveren in een razendsnelle markt door apps continu te verbeteren. Met Azure kunnen organisaties DevOps snel, eenvoudig en kosteneffectief implementeren, met de resources en open source-hulpprogramma’s die nodig zijn om aan de bedrijfsdoelstellingen te voldoen. DevOps maakt het proces van feedback en herhalen zeer efficiënt, waardoor apps steeds beter worden. De releasecyclus van nieuwe functies kunnen zelfs teruggebracht worden tot één week. Dit zorgt voor minder servicetickets en meer tevreden gebruikers! Recent lanceerde Microsoft een nieuwe Azure DevOps project tool waarmee organisaties gemakkelijk een DevOps-pipline kunnen configureren en deze met de cloud verbinden in minder dan vijf minuten.

 

Readiness Toolkit om de compatibiliteit van toepassingen voor Office365 ProPlus te beoordelen

Organisaties zien vaak uitdagingen in de overgang naar Office 365. In het verleden hebben zij met het behulp van macro’s en add-ins allerlei bedrijfsprocessen in Office geautomatiseerd. Onlangs heeft Microsoft hiervoor een Readiness Toolkit ontwikkeld die inzicht kan geven welke koppelingen er reeds bestaan en of deze te realiseren zijn in Office 365 ProPlus. Lees meer over de Readiness Toolkit in dit artikel van Microsoft.