Flexmarkt Omzetranglijst: we staan erin!

X-talent staat op plek 97 in de Flexmarkt Omzetranglijst. 

Elk jaar publiceert Flexmarkt in juni de Omzetranglijst Top-100. Daarin staan de honderd grootste uitzend- en detacheringsbureaus, payrollbedrijven en managed service providers in Nederland op basis van hun omzet. Het gaat hierbij alleen om bedrijven die vrijwillig hebben meegewerkt aan het samenstellen van de ranglijst.

De lijst liegt er niet om: de flexbranche is een uitdijende markt met veel diversiteit en groei. De omzet van zowel grote als kleine spelers is de afgelopen tijd gestegen. Wij zijn trots dat wij van deze lijst uitmaken!

Verder blijft Randstad de ongeslagen marktleider en zijn de uitzendreuzen Manpower en Adecco inmiddels ingehaald door HeadFirst en Brainnet.

Bekijk hier de Flexmarkt Omvangranglijst.

Pak een momentje voor een complimentje

Talentontwikkeling staat bij X-talent centraal. TruQu biedt ons een nieuwe beoordelingsaanpak die zicht richt op talentontwikkeling op basis van concrete doelstellingen en continue feedback.

Met TruQu nemen medewerkers hun eigen ontwikkeling in handen en kunnen zij op een laagdrempelige manier feedback vragen in hun werkomgeving. Zo worden sterke punten ontdekt en kunnen medewerkers hierop worden ingezet. Talentontwikkeling leidt tot het optimaal benutten van iemand zijn kwaliteiten om zo het werkgeluk en de betrokkenheid van de medewerker te vergroten.

Dat verdient een stuk taart!

AWSome Summit!

17 april hield AWS een Summit in de RAI Amsterdam. Namens X-talent waren Ronald Martens, Maurice Verstappen en David Markus eregasten. Althans, het voelde als een hele eer. Het was dit jaar, in vergelijking met 2018, vele malen drukker. Meer Cloud believers, meer techies, meer managers, meer data analisten. Kortom: veel meer AWS-beleving. Ook meer was de hoeveelheid breakout sessies, waar nagenoeg alle takken van AWS-sport aan bod kwamen. Wij bezochten voornamelijk de migratie-, security- en architectuursessies. De expo was ook grootser opgezet dankzij de vele sponsoren, wat resulteerde in meer gadgets en meer AWS-verhalen uit verschillende hoeken.

In één woord: AWSome!

Luuk op het EK Euroskills in Budapest

Wow! Wat heeft Luuk een geweldige maand achter de rug. Tijdens de finales van het NK Skills Heroes 2018 heeft hij goud behaald op het onderdeel ICT-beheer. Daarmee vertegenwoordigde hij ons land tijdens de zesde editie van het EK EuroSkills dat onlangs plaatsvond in Budapest. Tijdens dit kampioenschap strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van Europa’. Luuk behaalde de 10e plaats in het onderdeel ‘ICT-beheerder’.

Vanaf 1 oktober kwam deze vakkanjer ons team versterken als Jr. Technical Consultant. In ons digitale tijdperk zijn mensen zoals hij onmisbaar. Half werk is geen werk. Daarom zijn we super blij met hem als nieuwe aanwinst bij X-talent! Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal over de kampioenschappen in Budapest. Lees hier het interview met Luuk!

Hoera! NEN 4400-1 wederom behaald

X-talent heeft wederom met lof, op grond van de uitgevoerde inspectie, de NEN-certificering behaald! Zo weten onze klanten en kandidaten dat ze zaken doen met een kwalitatief en professioneel bureau.

Ook hebben we officieel de bevestiging dat we de inspectiefrequentie hebben verlaagd van 6 maanden naar 12 maanden (dus 1 keer per jaar!). Hiervoor hebben Linda en Estelle een cursus Documentherkenning (met examen) gevolgd, waar ze met een 9,4 en 9,7 voor zijn geslaagd. Daarbij voldoen we aan de volgende voorwaarden waardoor deze lagere inspectiefrequentie mogelijk is:

 • Een jaarrekening met (samenstellings) verklaring van een accountant (AA of AR), definitief binnen 7 maanden na einde boekjaar opgesteld.
 • Preventieve maatregelen inzake controle identiteitsbewijzen zijn aanwezig:
  • Hulpmiddel: UV-lamp (blauwe lamp)
  • Verificatiemiddel: naslagwerk, handboek, digitale informatie
  • Opleiding: cursus in het kader van controleren van identificatiedocumenten
 • Financiële positie: solvabiliteit is >= 20%.
 • Een niet-onderbroken reeks van signalen van goed betalingsgedrag is aanwezig, afgegeven aan een onderneming die geen deel uitmaakt van een fiscale eenheid voor de omzetbelasting.
 • Gedurende de laatste 2 inspecties waren er geen major non-conformiteiten geconstateerd.

Amerikaanse regering investeert voor 1 miljard in clouddiensten

De Amerikaanse regering waaronder de CIA en het Pentagon investeren voor bijna 1 miljard dollar in clouddiensten van AWS, Azure, IBM, Oracle en/of Google. Hierbij wijkt de Amerikaanse regering af van hun traditionele leveranciers om zo snel mogelijk over geavanceerde commerciële technologieën te beschikken voor de nationale veiligheid en militaire uitdagingen. Lees hier het artikel.