Case Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Brabant

Brabant is een topregio op het gebied van kennis en innovatie. Waar het goed leven, wonen en werken is. Het bestuur van de provincie investeert in Brabant om in de toekomst deze toppositie te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Ook in haar eigen infrastructuur wil de provincie stappen blijven maken door de beschikbaarheid van het platform te verhogen zodat ze continue aan de slag kunnen.

Momenteel maakt Provincie Noord-Brabant gebruik van diverse oudere versies van MS SQL server. Om de laatste versies van bestaande en nieuwe applicaties te kunnen uitrollen, moet er een nieuw SQL Server Platform beschikbaar zijn – op basis van SQL Server 2016 Enterprise Edition – die de gewenste stappen kan ondersteunen.

Een consultant van X-talent stelde een technisch ontwerp op en had tevens een migratieplan geschreven. Inmiddels is een start gemaakt met de implementatie van het MS SQL serverlandschap en is er een migratie van de huidige situatie naar de doelsituatie ingezet.

De servers maken gebruik van AlwaysOn AvailabilityGroups als HA oplossing en is verdeeld over meerdere availability groepen. Door de databases te verdelen over meerdere groepen kan de belasting verdeeld worden over de vier servers wat de Provincie Noord-Brabant een hoge beschikbaarheid garandeert. Bovendien is er door de toepassing van het MS SQL server landschap schaalbaarheid mogelijk. De geboden oplossing is schaalbaar door het toekennen van extra resources aan de bestaande omgeving (scale-up), of door uitbreiding van het aantal servers (scale-out).

Doordat er is gekozen voor SQL Server 2016, is het mogelijk om de komende jaren te blijven innoveren met nieuwe applicaties. Applicaties die nog niet overweg kunnen met MS SQL 2016 zullen, totdat ze dat wel kunnen, op het nieuwe SQL Server Platform gebruik maken van SQL Server 2012. De Microsoft SQL consultant van X-talent heeft in de afgelopen 3 jaar een vergelijkbaar project uit-gevoerd bij een organisatie met een enorme hoeveelheid servers en SQL databases (1000+), evenals installatie ervaring met SQL 2016. Door deze expertise verliep het project bij Provincie Noord-Brabant voorspoedig en kan het ICT-fundament voldoen aan de ambities van de provincie om innovatief te blijven in haar positie.

« Terug naar overzicht

Meer informatie?
Wij bellen je graag terug.

Laat technologie voor je werken.

EXPERTISEGEBIEDEN