Case Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel wil dienstverlening volledig digitaal laten verlopen.

De Kamer van Koophandel heeft de ambitie om de dienstverlening volledig digitaal te laten verlopen. Een belangrijk onderdeel is een omvangrijk documentmanagementsysteem (DMS). Voor het DMS wordt er o.a. gebruik gemaakt van een Microsoft SQL Server.

Een databasespecialist van X-talent heeft gekeken hoe het SQL Server beheer vormgegeven moet worden. Om kennis intern te kunnen waarborgen, is gekozen om de beheermedewerkers van de KvK op te leiden tot SQL Server beheerder. Deze keuze voorkomt dat alle kennis bij de leverancier blijft liggen. Op deze manier is ook een duidelijke scheiding van 1e, 2een 3elijns beheer geregeld. En zijn ook makkelijker afspraken te maken.

Tevens is er vanuit de oude beheermethodiek een situatie ontstaan waarbij iedere toepassing met een SQL Server een eigen server kreeg. Dit resulteerde in veel te beheren servers die de systeembronnen nauwelijks belasten en een behoorlijke kostenpost aan licenties gaf. Om zowel het aantal te beheren servers terug te brengen en de beschikbaarheid te verhogen, alsook de licentiekosten in hand te houden, werd er een consolidatie gestart. Zo werden de databases van de losse servers op een Alwayson Availability Groups cluster samengebracht.

« Terug naar overzicht

Meer informatie?
Wij bellen je graag terug.

LAAT TECHNOLOGIE VOOR JE WERKEN.

EXPERTISEGEBIEDEN