Case Fontys Hogescholen

Fontys Hogescholen

Fontys Hogescholen gaat verder met Hyper-V 2012R2.

Migratie zonder onderbreking van kerndiensten.

Onderwijsinstelling Fontys Hogescholen maakt gebruik van ICT kerndiensten als Microsoft Exchange, Lync en Sharepoint. Deze ICT diensten worden gehost op een virtueel platform die is verdeeld over meerdere datacenters. Hiervoor is de omgeving geüpgraded naar een Hyper- V 2012R2 hypervisor omgeving.

De update van een groot aantal servers werd in fases en met controle doorgevoerd. Het was tijdens de migratie naar deze Hyper- V 2012R2 hypo visor omgeving belangrijk dat de kerndiensten geen onderbreking ondervonden. Naast de migratie naar de Hyper- V 2012R2 omgeving, zijn direct een aantal optimalisatieslagen gemaakt met betrekking tot Hypervisor, storage en het netwerk.

Voor de migratie naar de nieuwe Hyper- V omgeving zelf, heeft een Cloud Consultant van X-talent een aantal scripts gemaakt. Deze scripts zijn ingezet om een datacenter failover te automatiseren. De kennis over het virtualisatie platform die is opgedaan is, in combinatie met de kerndiensten, opgenomen in het calamiteitenplan ICT.

Door middel van het advies van een ICT professional van X-talent, heeft de virtuele omgeving van Fontys Hogescholen een update gekregen. Tijdens de migratie naar de nieuwe Hyper- V 2012R2 omgeving bleven de kerndiensten ononderbroken. Daarnaast zijn ook optimalisatieslagen gemaakt en is de kennis die is opgedaan ingezet binnen het calamiteitenplan ICT ingezet.

Ook op zoek naar begeleiding bij een migratie? Neem hier contact met ons op!

« Terug naar overzicht

Meer informatie?
Wij bellen je graag terug.

LAAT TECHNOLOGIE VOOR JE WERKEN.

EXPERTISEGEBIEDEN