Case De Rechtspraak netwerk consultant

De Rechtspraak

Spir-IT ondersteunt ruim 12.000 werkplekken en ontwikkelt digitale diensten voor advocatuur en burger.

Geïdentificeerde en geauthentiseerde apparatuur veilig op het netwerk.

Spir-it is de ICT-dienstverlener voor de Rechtspraak. Zij verzorgen ruim 12.000 werkplekken voor De Rechtspraak en ontwikkelt digitale diensten voor advocatuur en burger. Bij De Rechtspraak wordt veel aandacht besteed aan incident- en wijzigingsbeheer van alle netwerk componenten in de datacenters en het oplossen van diverse complexe ICT vraagstukken.

Om te achterhalen hoe het netwerk van De Rechtspraak beter beveiligd kon worden, is een ICT professional van X-talent ingeschakeld. Onze consultant heeft een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor de beveiliging van het netwerk. Dit onderzoek bekeek verschillende manieren voor de controle op netwerktoegang. Door het inzetten van een netwerktoegangscontrole, wordt ervoor gezorgd dat enkel geïdentificeerde en geauthentiseerde apparatuur kan worden aangesloten op het netwerk. Onbekende apparatuur krijgt hierdoor geen toegang tot het netwerk.

Onze netwerk consultant heeft aan de hand van het onderzoek verschillende processen uitgewerkt. Daarnaast is er door onze netwerk consultant een implementatieplan voor de netwerktoegangscontrole opgesteld en zijn er baseline configuraties opgesteld. Deze baseline configuraties zijn opgesteld voor diverse huidige en toekomstige netwerkcomponenten alsmede aangesloten apparatuur.

Door middel van het advies van een ICT professional van X-talent, is De Rechtspraak in staat om controles uit te voeren naar de toegang van het netwerk. Door het gebruik van deze controle, wordt het netwerk beter beveiligd en kunnen enkel geïdentificeerde en geauthentiseerde apparaten toegang verkrijgen tot het netwerk.

Ook op zoek naar Netwerk Consultant voor jouw bedrijf?

Neem contact op

« Terug naar overzicht

Meer informatie?
Wij bellen je graag terug.

LAAT TECHNOLOGIE VOOR JE WERKEN.

Expertisegebieden