Catharina Ziekenhuis

Catharina Ziekenhuis wil stabiliteit, betrouwbaarheid en modernisering van ICT borgen.

De ontwikkelingen op het gebied van medische technologie en vooral informatietechnologie gaan razendsnel. Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven wil haar stabiliteit, betrouwbaarheid en modernisering van ICT waarborgen door de komende jaren aandacht te besteden aan renovatie. Daarvoor zijn een aantal vernieuwingsprojecten uitgevoerd. Het ziekenhuis wilde daarbij technisch aangesloten blijven op de ICT-ontwikkelingen in de markt.

Er is een ICT infrastructuur gebouwd die flexibel aan te passen is aan toekomstige ontwikkelingen op het gebied van ICT in de organisatie en processen in het ziekenhuis.

Gebruikerswerkplekken werden zover mogelijk gevirtualiseerd op basis van VMware View en Windows 7. Applicaties waar het niet mogelijk is te virtualiseren, werden op de traditionele manier gepackaged. Alle applicaties zijn gedocumenteerd en gevirtualiseerd met ThinApp om centraal te kunnen distribueren en beheren.

Een datacenterspecialist van X-talent heeft applicatievirtualisatie en -packaging mee vormgegeven. Naar mate het team groeide heeft hij een aansturende functie gekregen. Uiteindelijk zijn er 800 applicaties gepackaged, waarvan het grootste gedeelte is gevirtualiseerd.

Het resultaat is een infrastructuur waarin beperkingen niet langer dicteren wat het ziekenhuis doet, maar waarbij de ICT organisatie in staat wordt gesteld om efficiƫnt en effectief met veranderingen om te gaan.

« Terug naar overzicht

Meer informatie?
Wij bellen je graag terug.

automatiseren beheertaken

DESKTOP & APPLICATION DELIVERY

Lees meer