StorSimple: Meer en goedkopere opslag case

Piet – een gecertificeerde Azure specialist van X-talent – heeft bij Fontys Hogescholen een StorSimple appliance geconfigureerd. De StorSimple oplossing zorgt voor meer zekerheid en op lange termijn kan de groeiende behoefte aan opslagcapaciteit vanuit de verschillende instituten goed worden opgevangen. Lees hier de volledige casebeschrijving.

Geslaagd voor 70-740 examen!

Deze week vieren we dat Nick is geslaagd voor het 70-740 examen over Installation, Storage, and Compute met Windows Server 2016. Gefeliciteerd!

Tijd besparen met PowerShell en Azure AD

Om tijd te besparen, heeft Ronald – een Azure specialist van X-talent – een script gemaakt om gegevens vanuit de Azure Active Directory naar Sharepoint Online te synchroniseren. Bovendien worden de gegevens getoond in Delve. Dit script, aangepast voor de klantomgeving, draait on-premise en wordt dagelijks als scheduled task uitgevoerd zodat de gegevens steeds up-to-date zijn. Meer weten? Ronald staat u graag te woord: ronald.martens@x-talent.nl

Welke cloudoplossing past het beste bij uw organisatie?

Cloud Comparison is een gratis tool van Rightscale voor het vergelijken van de kenmerken van de public cloud. Selecteer gemakkelijk uw wensen om te bepalen welke cloudoplossing het beste aansluit op uw behoeften.

Cloudmigratie met een succesvolle kick- start!

Miha Kralj werkt bij Accenture Strategy en adviseert bedrijven bij cloudmigraties. Op Infoworld.com schrijft hij een artikel over vier fundamentele zaken die een snelle start van een cloudmigratie bevorderen:

  1. Netwerk en connectiviteit: de cloud als een ​​logische uitbreiding van uw datacenter
  2. Beveiliging: goedkeuren en whitelisten van clouddiensten die uw vertrouwelijke gegevens hosten
  3. Monitoring en operaties: uitbreiding van monitoring van het conventionele datacenter naar een cloudomgeving
  4. Authenticatie en machtiging: de juiste controle om toegang te krijgen tot apps en services

Lees hier het artikel van Miha Kralj op Infoworld.com.

Case: nieuw SQL landschap voor Provincie Noord-Brabant

Een Microsoft SQL consultant van X-talent heeft een technisch ontwerp en migratieplan gemaakt voor een nieuw SQL landschap bij Provincie Noord-Brabant. Doordat er is gekozen voor SQL Server 2016, is het mogelijk om de komende jaren te blijven innoveren met nieuwe applicaties. Door de expertise van onze consultant verliep het project voorspoedig en kan het ICT-fundament voldoen aan de ambities van de provincie om innovatief te blijven in haar positie. Lees hier de volledige casebeschrijving.