Azure Data Box om tot 100TB fysiek te verplaatsen

Het versturen van grote hoeveelheden data is in veel gevallen fysiek nog altijd sneller dan via het internet. Microsoft heeft een Azure Data Box aangekondigd die organisaties kunnen huren om grote hoeveelheden data fysiek te versturen, om vervolgens op te nemen in de Azure-clouddienst. De Azure Data Box weegt ongeveer 20 kg en kan tot 100TB aan data herbergen. Vooralsnog is de box alleen beschikbaar voor Amerikaanse klanten die zich aanmelden voor het previewprogramma. In de komende maanden zal de box ook beschikbaar zijn in andere landen. Lees hier meer over de Azure Data Box.

Microsoft Azure DevOps Project

Een organisatie acht te innoveren in een razendsnelle markt door apps continu te verbeteren. Met Azure kunnen organisaties DevOps snel, eenvoudig en kosteneffectief implementeren. Door middel van de resources en open source-hulpprogramma’s die nodig zijn om aan de bedrijfsdoelstellingen te voldoen. DevOps maakt het proces van feedback en herhalen zeer efficiënt. Hierdoor worden apps steeds verbeterd. De releasecyclus van nieuwe functies kunnen zelfs teruggebracht worden tot één week. Dit zorgt voor minder servicetickets en meer tevreden gebruikers. Recent lanceerde Microsoft een nieuwe Azure DevOps project tool waarmee organisaties gemakkelijk een DevOps-pipeline kunnen configureren en deze met de cloud verbinden. En dat in minder dan vijf minuten!

 

Office 365 ProPlus Readiness Toolkit

Organisaties zien vaak uitdagingen in de overgang naar Office 365. In het verleden hebben zij met het behulp van macro’s en add-ins allerlei bedrijfsprocessen in Office geautomatiseerd. Onlangs heeft Microsoft hiervoor een Readiness Toolkit ontwikkeld die inzicht kan geven welke koppelingen er reeds bestaan en of deze te realiseren zijn in Office 365 ProPlus. Lees meer over de Readiness Toolkit in dit artikel van Microsoft.

StorSimple: Meer en goedkopere opslag case

Piet – een gecertificeerde Azure specialist van X-talent – heeft bij Fontys Hogescholen een StorSimple appliance geconfigureerd. De StorSimple oplossing zorgt voor meer zekerheid en op lange termijn kan de groeiende behoefte aan opslagcapaciteit vanuit de verschillende instituten goed worden opgevangen. Lees hier de volledige casebeschrijving.

Geslaagd voor 70-740 examen!

Deze week vieren we dat Nick is geslaagd voor het 70-740 examen over Installation, Storage, and Compute met Windows Server 2016. Gefeliciteerd!

Tijd besparen met PowerShell en Azure AD

Om tijd te besparen, heeft Ronald – een Azure specialist van X-talent – een script gemaakt om gegevens vanuit de Azure Active Directory naar Sharepoint Online te synchroniseren. Bovendien worden de gegevens getoond in Delve. Dit script, aangepast voor de klantomgeving, draait on-premise en wordt dagelijks als scheduled task uitgevoerd zodat de gegevens steeds up-to-date zijn. Meer weten? Ronald staat u graag te woord: ronald.martens@x-talent.nl