NEN 4400-1: Met vlag en wimpel geslaagd!

X-talent is NEN 4400-1 gecertificeerd door de Stichting Normering Arbeid (SNA)!

Het SNA-keurmerk is aantoonbaar bewijs van het voldoen aan deze norm. De NEN 4400-1 norm geeft aan dat een bedrijf met betrekking tot de inzet van flexibel personeel haar administratieve organisatie op orde heeft en voldoet aan haar fiscale en juridische verplichtingen. Deze verplichtingen zijn onder andere juiste aangifte en afdracht van verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting en het volgens de normen administreren van werknemersdossiers en identiteitsdocumenten.

Het keurmerk onderstreept dat we een betrouwbare partner zijn.

 

Cloud-platformen: Een overzicht

In dit artikel van Marius Sandu, worden verschillende cloud-platformen vergeleken met auto’s.

Sandu zegt dat alle auto’s iemand van plek A naar plek B kan vervoeren. Echter hebben de modellen auto’s verschillende niveaus. De ene auto heeft bijvoorbeeld zeven stoelen, waar de ander juist weer een snellere (of sterkere) motor heeft. Het punt dat Sandu wilt overbrengen, is dat de meeste cloud-platformen dezelfde diensten aanbieden. Maar niet elke dienst kent dezelfde kwaliteiten, opties en prijzen. In het artikel geeft Marius Sandu een uitgebreid overzicht van vier belangrijke platformen op de markt van dit moment. Deze vier platformen zijn: IBM Cloud, Google Cloud Platform, Microsoft Azure en Amazon Web Services. Het overzicht richt zich op de verschillende niveaus van cloud. Voorbeelden hiervan zijn IaaS / Bare-Metal, Identity, PaaS, Bigdata & IoT, ML en Containers. Het hele artikel van Sandu lees je hier.

Azure Data Box om tot 100TB fysiek te verplaatsen

Het versturen van grote hoeveelheden data is in veel gevallen fysiek nog altijd sneller dan via het internet. Microsoft heeft een Azure Data Box aangekondigd die organisaties kunnen huren om grote hoeveelheden data fysiek te versturen, om vervolgens op te nemen in de Azure-clouddienst. De Azure Data Box weegt ongeveer 20 kg en kan tot 100TB aan data herbergen. Vooralsnog is de box alleen beschikbaar voor Amerikaanse klanten die zich aanmelden voor het previewprogramma. In de komende maanden zal de box ook beschikbaar zijn in andere landen. Lees hier meer over de Azure Data Box.

Microsoft Azure DevOps Project

Een organisatie acht te innoveren in een razendsnelle markt door apps continu te verbeteren. Met Azure kunnen organisaties DevOps snel, eenvoudig en kosteneffectief implementeren. Door middel van de resources en open source-hulpprogramma’s die nodig zijn om aan de bedrijfsdoelstellingen te voldoen. DevOps maakt het proces van feedback en herhalen zeer efficiënt. Hierdoor worden apps steeds verbeterd. De releasecyclus van nieuwe functies kunnen zelfs teruggebracht worden tot één week. Dit zorgt voor minder servicetickets en meer tevreden gebruikers. Recent lanceerde Microsoft een nieuwe Azure DevOps project tool waarmee organisaties gemakkelijk een DevOps-pipeline kunnen configureren en deze met de cloud verbinden. En dat in minder dan vijf minuten!

 

Office 365 ProPlus Readiness Toolkit

Organisaties zien vaak uitdagingen in de overgang naar Office 365. In het verleden hebben zij met het behulp van macro’s en add-ins allerlei bedrijfsprocessen in Office geautomatiseerd. Onlangs heeft Microsoft hiervoor een Readiness Toolkit ontwikkeld die inzicht kan geven welke koppelingen er reeds bestaan en of deze te realiseren zijn in Office 365 ProPlus. Lees meer over de Readiness Toolkit in dit artikel van Microsoft.

StorSimple: Meer en goedkopere opslag case

Piet – een gecertificeerde Azure specialist van X-talent – heeft bij Fontys Hogescholen een StorSimple appliance geconfigureerd. De StorSimple oplossing zorgt voor meer zekerheid en op lange termijn kan de groeiende behoefte aan opslagcapaciteit vanuit de verschillende instituten goed worden opgevangen. Lees hier de volledige casebeschrijving.