Cloud: Amerikaanse regering investeert voor 1 miljard in diensten

De Amerikaanse regering waaronder de CIA en het Pentagon investeren voor bijna 1 miljard dollar in cloud diensten van AWS, Azure, IBM, Oracle en/of Google. Hierbij wijkt de Amerikaanse regering af van hun traditionele leveranciers om zo snel mogelijk over geavanceerde commerciële technologieën te beschikken voor de nationale veiligheid en militaire uitdagingen. Lees hier het artikel.

Edge computing, de nieuwe trend na cloud computing?

Een van de grootste trends tot nu toe is cloud computing. Maar we horen ook steeds meer over edge computing. Waar alles bij cloud computing in het datacenter draait, richt edge computing zich op het device. Het draait niet om de intelligentie van het device maar om de brondata die het produceert. En om met deze brondata een intelligent netwerk te vormen dat taken verricht die je nu alleen ziet in enorme datacenters. Lees hier meer over edge computing.

Simplerinvoicing FULL: Nieuw bij X-talent: factureren

Vanaf vandaag kan X-talent facturen sturen op basis van Simplerinvoicing FULL. Met deze intrede is het niet meer nodig om facturen te scannen of uit de mailbox te plukken. Ze belanden namelijk rechtstreeks in de administratie! Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat de boekhouding sneller op orde is.

Gebruik maken van Simplerinvoicing biedt voordelen voor verzenders en ontvangers.

  • Verzender: het verzenden van facturen geeft u zekerheid voor ontvangst van de factuur in het boekhoudprogramma van de beoogde ontvanger. Dat betekent dat u geen onzekerheid meer heeft of de factuur in de spamfolder of iets dergelijks is blijven hangen.
  • Ontvanger: kostenefficiëntie! De factuur komt bij de ontvanger namelijk automatisch in de boekhouding. Gegevens hoeven niet meer te worden overgetypt doordat ze automatisch worden ingevuld.

Voor meer informatie klik hier en zie hoe ook u als organisatie hiervan gebruikt kunt maken.

Wet DBA opgeschort tot 1 januari 2020

De Wet DBA moest een einde maken aan onduidelijkheid over arbeidsrelaties. In plaats daarvan leverde de wet juist veel onrust op onder opdrachtgevers en ZZP’ers. De opschorting van de handhaving op de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is daarom verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en ZZP’ers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als ze met verkapte dienstverbanden werken. Wel gaat het kabinet de mogelijkheden voor de handhaving van kwaadwillenden vanaf 1 juli 2018 verruimen. Wat betekent de opschorting voor ZZP’ers tot 2020? Minister Koolmees gaf hiervoor een bondige verklaring: “Voor de markt is de boodschap helder: met zelfstandigen werken kan! Mits je geen kwaadwillende bent.”

Meer informatie is te vinden in de brief (.pdf) aan de Tweede Kamer van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Snel van Financiën.

NEN 4400-1: Met vlag en wimpel geslaagd!

X-talent is NEN 4400-1 gecertificeerd door de Stichting Normering Arbeid (SNA)!

Het SNA-keurmerk is aantoonbaar bewijs van het voldoen aan deze norm. De NEN 4400-1 norm geeft aan dat een bedrijf met betrekking tot de inzet van flexibel personeel haar administratieve organisatie op orde heeft en voldoet aan haar fiscale en juridische verplichtingen. Deze verplichtingen zijn onder andere juiste aangifte en afdracht van verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting en het volgens de normen administreren van werknemersdossiers en identiteitsdocumenten.

Het keurmerk onderstreept dat we een betrouwbare partner zijn.

 

Cloud-platformen: Een overzicht

In dit artikel van Marius Sandu, worden verschillende cloud-platformen vergeleken met auto’s.

Sandu zegt dat alle auto’s iemand van plek A naar plek B kan vervoeren. Echter hebben de modellen auto’s verschillende niveaus. De ene auto heeft bijvoorbeeld zeven stoelen, waar de ander juist weer een snellere (of sterkere) motor heeft. Het punt dat Sandu wilt overbrengen, is dat de meeste cloud-platformen dezelfde diensten aanbieden. Maar niet elke dienst kent dezelfde kwaliteiten, opties en prijzen. In het artikel geeft Marius Sandu een uitgebreid overzicht van vier belangrijke platformen op de markt van dit moment. Deze vier platformen zijn: IBM Cloud, Google Cloud Platform, Microsoft Azure en Amazon Web Services. Het overzicht richt zich op de verschillende niveaus van cloud. Voorbeelden hiervan zijn IaaS / Bare-Metal, Identity, PaaS, Bigdata & IoT, ML en Containers. Het hele artikel van Sandu lees je hier.