AWSome Summit!

17 april hield AWS een Summit in de RAI Amsterdam. Namens X-talent waren Ronald Martens, Maurice Verstappen en David Markus eregasten. Althans, het voelde als een hele eer. Het was dit jaar, in vergelijking met 2018, vele malen drukker. Meer Cloud believers, meer techies, meer managers, meer data analisten. Kortom: veel meer AWS-beleving. Ook meer was de hoeveelheid breakout sessies, waar nagenoeg alle takken van AWS-sport aan bod kwamen. Wij bezochten voornamelijk de migratie-, security- en architectuursessies. De expo was ook grootser opgezet dankzij de vele sponsoren, wat resulteerde in meer gadgets en meer AWS-verhalen uit verschillende hoeken.

In één woord: AWSome!

Luuk op het EK Euroskills in Budapest

Wow! Wat heeft Luuk een geweldige maand achter de rug. Tijdens de finales van het NK Skills Heroes 2018 heeft hij goud behaald op het onderdeel ICT-beheer. Daarmee vertegenwoordigde hij ons land tijdens de zesde editie van het EK EuroSkills dat onlangs plaatsvond in Budapest. Tijdens dit kampioenschap strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van Europa’. Luuk behaalde de 10e plaats in het onderdeel ‘ICT-beheerder’.

Vanaf 1 oktober kwam deze vakkanjer ons team versterken als Jr. Technical Consultant. In ons digitale tijdperk zijn mensen zoals hij onmisbaar. Half werk is geen werk. Daarom zijn we super blij met hem als nieuwe aanwinst bij X-talent! Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal over de kampioenschappen in Budapest. Lees hier het interview met Luuk!

NEN 4400-1 wederom behaald, hoera!

X-talent heeft wederom met lof, op grond van de uitgevoerde inspectie, de NEN -certificering behaald! Daarmee voldoen we ook aan de gestelde eisen voor het SNA-keurmerk. Zo weten onze klanten en kandidaten dat ze zaken doen met een kwalitatief en professioneel bureau.

Ook hebben we officieel de bevestiging dat we de inspectiefrequentie hebben verlaagd van 6 maanden naar 12 maanden (dus 1 keer per jaar!). Hiervoor hebben Linda en Estelle een cursus Documentherkenning (met examen) gevolgd, waar ze met een 9,4 en 9,7 voor zijn geslaagd. Daarbij voldoen we aan de volgende voorwaarden waardoor deze lagere inspectiefrequentie mogelijk is:

 • Een jaarrekening met (samenstellings) verklaring van een accountant (AA of AR), definitief binnen 7 maanden na einde boekjaar opgesteld.
 • Preventieve maatregelen inzake controle identiteitsbewijzen zijn aanwezig:
  • Hulpmiddel: UV-lamp (blauwe lamp)
  • Verificatiemiddel: naslagwerk, handboek, digitale informatie
  • Opleiding: cursus in het kader van controleren van identificatiedocumenten
 • Financiële positie: solvabiliteit is >= 20%.
 • Een niet-onderbroken reeks van signalen van goed betalingsgedrag is aanwezig, afgegeven aan een onderneming die geen deel uitmaakt van een fiscale eenheid voor de omzetbelasting.
 • Gedurende de laatste 2 inspecties waren er geen major non-conformiteiten geconstateerd.

Cloud: Amerikaanse regering investeert voor 1 miljard in diensten

De Amerikaanse regering waaronder de CIA en het Pentagon investeren voor bijna 1 miljard dollar in cloud diensten van AWS, Azure, IBM, Oracle en/of Google. Hierbij wijkt de Amerikaanse regering af van hun traditionele leveranciers om zo snel mogelijk over geavanceerde commerciële technologieën te beschikken voor de nationale veiligheid en militaire uitdagingen. Lees hier het artikel.

Edge computing, de nieuwe trend na cloud computing?

Een van de grootste trends tot nu toe is cloud computing. Maar we horen ook steeds meer over edge computing. Waar alles bij cloud computing in het datacenter draait, richt edge computing zich op het device. Het draait niet om de intelligentie van het device maar om de brondata die het produceert. En om met deze brondata een intelligent netwerk te vormen dat taken verricht die je nu alleen ziet in enorme datacenters. Lees hier meer over edge computing.

Simplerinvoicing FULL: Nieuw bij X-talent: factureren

Vanaf vandaag kan X-talent facturen sturen op basis van Simplerinvoicing FULL. Met deze intrede is het niet meer nodig om facturen te scannen of uit de mailbox te plukken. Ze belanden namelijk rechtstreeks in de administratie! Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat de boekhouding sneller op orde is.

Gebruik maken van Simplerinvoicing biedt voordelen voor verzenders en ontvangers.

 • Verzender: het verzenden van facturen geeft u zekerheid voor ontvangst van de factuur in het boekhoudprogramma van de beoogde ontvanger. Dat betekent dat u geen onzekerheid meer heeft of de factuur in de spamfolder of iets dergelijks is blijven hangen.
 • Ontvanger: kostenefficiëntie! De factuur komt bij de ontvanger namelijk automatisch in de boekhouding. Gegevens hoeven niet meer te worden overgetypt doordat ze automatisch worden ingevuld.

Voor meer informatie klik hier en zie hoe ook u als organisatie hiervan gebruikt kunt maken.