De Cloud Academy van Ali Mrouhe

X-talent biedt verschillende opleidingsmogelijkheden aan haar medewerkers. In 2019 hebben we een junior traineeship opgezet, de Cloud Academy, waarbij junior Cloud Consultants en junior Connectivity & Security Consultants zijn aangetrokken. Deze nieuwe consultants kregen hun eigen groeipad en werden aan een buddy gekoppeld binnen X-talent. X-talent stelde samen met deze nieuwe medewerkers doelen op, gericht op zijn of haar ontwikkeling. De doelen die werden gedefinieerd zijn gericht op het ontwikkelen van zowel soft- als hard skills en op het groeipad passend bij de (nieuwe) medewerker. Op die manier bieden wij ondersteuning in het halen van de juiste certificaten en het maken van een vliegende start van de IT- carrière van onze medewerkers. De eerste lichting van de Aca­demy is inmiddels volop aan de slag. Onze Junior Cloud Consultant Ali vertelt in deze blogpost zijn ervaring met onze Cloud Academy.

Een eigen groeipad

Ik ben zeer leergierig, dit heeft altijd in mijn bloed gezeten, in de breedste zin van het woord. Sinds ik mijn leergierigheid heb geconcentreerd op het vakgebied ICT, ben ik veel computerproblemen gaan oplossen voor mensen en later ook voor bedrijven. Het bijhouden van ontwikkelingen binnen het vakgebied hoort daarbij en komt dan ook automatisch voor mij. Naar mate mijn interesse in de ICT groeide, groeide ook weer mijn leergierigheid. Een vicieuze cirkel waarmee ik inmiddels een brede kennis van ICT heb ontwikkeld. Wat echter ontbrak was een duidelijke richting in wat ik met al die kennis wilde gaan doen. Toen ik de Cloud Academy van X-talent tegenkwam, zag ik dit als de perfecte kans mijn brede kennis toe te spitsen en focus aan te brengen.

Een andere medewerker van X-talent heeft mij geïntroduceerd bij X-talent en de Cloud Academy. Na een succesvol sollicitatieproces mocht ik beginnen aan mijn persoonlijke leertraject. Het was voor mij belangrijk dat mijn leertraject zo goed mogelijk aansloot bij mijn persoonlijkheid en interesses. Samen met X-talent ben ik gaan kijken naar een passend groeipad. Ik ben erg geïnteresseerd in Cloud Computing en ben van mening van Cloud diensten van Microsoft Azure de toekomst zijn. Om die reden wilde ik mijn groeipad dan ook graag opzetten binnen dit vakgebied. Samen met X-talent heb ik hier naar gekeken en is mijn groeipad nu zo opgesteld dat ik mijzelf technisch het meest ontwikkel op het gebied van Azure, maar dat ook de ontwikkeling van mijn soft skills aan bod komt.

Aan de slag                                                                                           

Na het opstellen van mijn persoonlijke groeipad, was het tijd om echt aan de slag te gaan. Dat betekent leren, leren en nog eens leren! Het is altijd spannend om aan een nieuwe baan te beginnen. Hoe zullen de collega’s zijn? Hoe is de sfeer op kantoor? Allemaal vragen die je jezelf afvraagt op weg naar je eerste werkdag.

Ik kwam die eerste dag binnen in een warm bad. X-talent is een leuke club waar iedereen een familie is. Dit maakt het nou juist zo bijzonder tegenover andere bedrijven waar je soms gewoon een nummertje bent. Bij X-talent merk ik dat er veel aandacht besteed wordt aan de medewerkers, wat ervoor zorgt dat je als consultant ook je best gaat doen om iedereen trots te maken. Ook onderling tussen de Consultants is er veel aandacht voor elkaar. Omdat ik het leertraject van de Cloud Academy volgde, was ik veel bezig met voorbereiden voor mijn examens. Als ik ergens tegenaan liep tijdens de voorbereidingen of een vraag had, kon ik altijd één van mijn collega’s vragen om hulp. De Consultants hier staan altijd klaar voor de ander om hulp te geven waar nodig, zowel op kantoor als online via het interne platform Yammer.

Deze manier van collegialiteit en openheid heeft er ook voor gezorgd dat ik mij op persoonlijk vlak kan ontwikkelen binnen X-talent. Zo heeft de Cloud Academy mij geholpen een weg te vinden naar wie ik zou willen zijn in de toekomst en mijn doelen vast te stellen.

Een stapje verder

Microsoft Intune bevat beleidsregels voor apparaatbeperkingen waarmee beheerders apparaten kunnen beheren. Hiermee kan een breed scala aan instellingen en functies worden beheerd, o.a. voor het beveiligen van de resources van de organisatie. Momenteel werk ik aan een project om al deze policies in kaart te brengen. Hiervoor moet ik ook onderzoek doen naar welke licenties er beschikbaar zijn en wat je er mee kunt doen. Intune kan ook worden geïntegreerd met producten van partners voor netwerktoegangsbeheer (ofwel Network Access Control, NAC). Zo heb ik er bijvoorbeeld voor gezorgd dat nieuwe mail security in combinatie met Cisco IronPort in gebruik is genomen. Dit kan alleen als je een goed onderbouwd advies kunt geven over waarom bijvoorbeeld ATP in combinatie met Cisco IronPort gebruikt zou moeten worden. Hiervoor heb je uiteraard de technische kennis nodig, maar zul je ook goed moeten kunnen communiceren en onderbouwen, ofwel het vervullen van mijn totaalrol als Cloud Consultant.

Daarbij ben ik inmiddels begonnen aan de hbo studie ICT Management & Security aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven.

In de toekomst

Ik kijk vooral uit naar het afstuderen en het behalen van mijn hbo diploma, maar ook om door te groeien in mijn functie als Cloud Consultant. Hierbij wil ik zoveel mogelijk certificaten behalen, zodat ik de architectenstatus kan behalen en tegelijk technische- en  softskills ontwikkel om klanten te adviseren. Daarnaast zou ik mij heel graag verder willen verdiepen in de security, omdat digitale dreigingen een steeds serieuzere issue worden in de toekomst. Het volgende groeipad staat dus al op mij te wachten!

 • Ali Mrouhe

Wil jij je ook ontwikkelen tot de ICT-professional van je dromen? Solliciteer hier voor onze Academy!

Of zoek je meer informatie over onze Cloud Academy? Neem contact met ons op via dit formulier.

Intune binnen de virtuele werkplek

De scheidingslijnen tussen privé en zakelijk vervaagd steeds meer. Iedereen beschikt zowel zakelijk als privé over mobiele apparatuur en applicaties, waarbij in sommige gevallen sprake is van overlap van zowel apparatuur als kosten. Hoe ga je zo efficiënt mogelijk om met deze veranderingen? Is het mogelijk dat medewerkers hun eigen apparatuur inzetten voor zakelijke doeleinden? En hoe bescherm je gegevens optimaal, wanneer medewerkers op verschillende locaties en met verschillende apparaten inloggen op jouw (virtuele) bedrijfsomgeving? Hoe voorkom je onnodige complicaties en hoge kosten voor bijvoorbeeld beheerwerkzaamheden. Een oplossing van dit probleem kan gevonden worden in de toepassing van Intune in combinatie met Windows Autopilot.

Veel ondernemingen maken al gebruik van virtuele werkplekken. Deze werkplekken bieden dezelfde gemakken als een desktop-omgeving en leveren toegang tot e-mail en alle andere applicaties, maar de applicaties zijn niet meer direct geïnstalleerd op het werkstation. Het werkstation fungeert enkel nog als een beeldscherm, muis en toetsenbord en moet verbinding maken met het internet.

Belangrijk is dat deze werkplekken relevant blijven en optimaal blijven functioneren. De Cloud Consultants van X-talent helpen ondernemingen continu om hun (virtuele) werkplekken te blijven innoveren en verbeterslagen door te voeren. Hiermee helpen wij onze klanten toekomstbestendig te blijven, productiviteit en efficiëntie te verbeteren en kosten laag te houden.

Intune

Met Microsoft Intune kan het beheer van de moderne (virtuele) werkplek worden vereenvoudigd. Het is een cloudservice die is gericht op het beheer van mobiele apparaten (ofwel MDM: Mobile Device Management) en het beheer van mobiele toepassingen (ofwel MAM: Mobile Application Management). Intune biedt gebruikers de mogelijkheid om productief te zijn, terwijl bedrijfsgegevens beschermd blijven. Het kan worden geïntegreerd met andere services, waaronder bijvoorbeeld:

 • Microsoft 365 en Azure Active Directory (AD) > waardoor bepaald kan worden wie, waartoe toegang heeft;
 • Azure Information Protection > voor het garanderen van gegevensbescherming;
 • Microsoft 365 > om ervoor te zorgen dat medewerkers productief werken op al hun apparaten, terwijl de gegevens van de organisatie beschermd blijven.

Intune maakt het makkelijk om apparaten zo te configureren dat zij voldoen aan de beveiliging- en statusstandaarden van de organisatie en om certificaten naar deze apparaten te pushen, waardoor medewerkers eenvoudig toegang verkrijgen tot het netwerk. Wanneer bedrijven gebruik maken van Microsoft Intune, geeft hen dit de kans om beter beheer uit te kunnen voeren. Zo kunnen bijvoorbeeld organisatiegegevens en toegangen op afstand worden verwijderd van apparaten die zijn verloren of niet meer worden gebruikt.

Gegevens van de organisatie worden daarbij beveiligd op toepassingsniveau via een app-beveiligingsbeleid. Dit houdt in dat voor elke toepassing regels voor beveiliging zijn in te stellen, om te bepalen welke groepen toegang hebben tot de gegevens in die toepassing. Er kan uitgebreid beleid worden gedefinieerd, waarmee alleen de juiste mensen onder de juiste voorwaarden toegang hebben tot de organisatiegegevens. Daarbij kan ervoor worden gezorgd dat de gegevens beschermd blijven door te bepalen hoe deze gebruikt (mogen) worden in bijvoorbeeld Office en andere mobiele apps. Dit beleid kan worden afgedwongen op basis van de opgegeven voorwaarden, zoals gebruiker, locatie, apparaatstatus, app-gevoeligheid en realtime risico. App-beheer kan worden gebruikt op persoonlijke apparaten en apparaten die eigendom zijn van de organisatie. Door middel van het gebruik van Intune ontstaat inzicht in alle apparatuur die toegang heeft tot de organisatiesources.

Apparaten beheren in Intune

Voor apparaten die eigendom zijn van een organisatie zelf, is het vaak gewenst dat de onderneming het volledige beheer heeft op deze apparaten, inclusief instellingen, functies en beveiliging. Apparaten kunnen in dat geval worden ingeschreven bij Intune en ontvangen vervolgens de regels en instellingen van de onderneming die via beleid geconfigureerd zijn in Intune. Zo kunnen bijvoorbeeld vereisten voor wachtwoorden en pincodes, VPN-verbindingen, beveiliging tegen bedreigingen etc. worden ingesteld.

Wanneer er binnen een onderneming sprake is van Bring Your Own Devices (BYOD), kunnen medewerkers persoonlijke apparaten inzetten voor zakelijk gebruik. Medewerkers willen niet dat de organisatiebeheerder volledig beheer krijg over deze BYOD-apparaten, want het apparaat wordt ook privé gebruikt en is privé-eigendom van de medewerker. In dit geval is het mogelijk om gebruikers opties te geven. Zo kunnen medewerkers hun apparaat bijvoorbeeld alleen inschrijven bij Intune wanneer ze volledige toegang tot de organisatieresources willen. Of als de medewerker alleen toegang wil tot onderdelen, zoals e-mail of Microsoft Teams. Dit kan op basis van een app-beveiligingsbeleid met Multi-Factor Authentication (MFA), dat binnen Intune als verplichting kan worden ingesteld om apps te benaderen. Of het nu gaat om een Windows-, Android-, iOS- of macOS apparaat, allen kunnen met één oplossing voor eindpuntbeheer worden beheerd, gestroomlijnd, geautomatiseerd en geüpdatet.

Combinatie met Windows Autopilot

Windows Autopilot biedt services voor installeren en vóóraf configureren voor nieuwe apparaten vanuit de cloud, zodat ze rechtstreeks uit de doos binnen een paar klikken bedrijfsklaar zijn. Apparaten kunnen met Windows Autopilot worden aangesloten op Azure Active Directory en ingeschreven bij MDM. Gebruikers kunnen zelf hun apparatuur installeren, zonder dat de IT afdeling daar op dat moment direct bij betrokken is.

Voordelen voor uw onderneming

Medewerkers zijn altijd bereikbaar en hebben veilig toegang tot de data van de organisatie. Dat helpt uw organisatie groeien doordat de onderneming toekomstbestendig is, kosten laag kunnen worden gehouden en daarbij productiviteit wordt verhoogt. De omgeving kan worden gemoderniseerd, zonder beveiliging of controle kwijt te raken. Medewerkers kunnen op verschillende locaties en met verschillende apparaten werken, wat inhoudt dat het uitvallen van een apparaat (downtime) nauwelijks meer invloed heeft op de productiviteit van de medewerker en de continuïteit van zijn of haar werkzaamheden. Met het inrichten van een virtuele werkplek in combinatie met Intune en Autopilot kan alles in de Cloud worden geregeld, van communicatie tot samenwerking. Door slimmer te werken is er minder administratie en is opschalen steeds makkelijker.

Toegevoegde waarde van X-talent

De Cloud Consultants van X-talent kunnen ook uw onderneming helpen! Dit kan zijn met het inrichten van de volledige Cloud-omgeving, of bijvoorbeeld alleen het aanmelden en configureren van Microsoft Intune en juist instellen van bijvoorbeeld Windows Autopilot of andere onderdelen. Voor aanvang van een project, gaan onze Cloud Consultants altijd sámen met de klant opzoek naar de kern van de uitdaging en passende oplossingen. Er wordt hierbij een inventarisatie gemaakt van de huidige situatie waardoor een passende roadmap kan worden opgesteld voor de klant. Zo wordt de gehele omgeving van de klant gepersonaliseerd en op maat ingericht en blijven de kosten waar mogelijk beperkt.

Ook een Cloud Consultant gespecialiseerd in virtuele werkplekken en Intune nodig? Neem hier contact met ons op!

Luuk op het NK Skills Heroes

Dit jaar vond het NK Skills Heroes weer plaats. Skills Heroes is het Nederlandse kampioenschap voor beroepen, hier kunnen studenten hun scholen vertegenwoordigen en laten zien wat zij allemaal kunnen bereiken binnen hun beroepskeuze. Dit jaar vond het NK plaats in het WTC in Leeuwarden, een hele reis maar het was het zeker waard!

2018

In 2018 mocht ik zelf al meedoen aan het NK als kandidaat. Het kampioenschap vond dat jaar plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Ik heb het NK toentertijd als een hele leuke tijd ervaren. Misschien heeft dit er mee te maken dat ik de eerste plaats op het onderdeel ICT beheer behaalde 😉. Toen ik voor het eerst in de IJsselhallen binnen liep, wist ik niet wat me overkwam! Ik stond versteld van de grootte van het evenement. Er waren in 2018 meer dan 50 beroepswedstrijden, waar gemiddeld 8 deelnemers aan deelnamen. Vanuit elke deelnemende school kwamen er studenten kijken en hun deelnemers aanmoedigen. Ik heb in 2018 een leuke tijd gehad en had er dan ook weer zin in om het evenement te bezoeken.

Het was erg leuk om terug te zijn op het NK. Omdat ik in 2018 de eerste plek behaalde op het domein ICT beheer, mocht ik dat jaar ook deelnemen aan de Europese wedstrijd in Boedapest. Hier heb ik veel nieuwe mensen leren kennen die ik op het NK van dit jaar weer terugzag. Het was in 2018 al leuk om al deze mensen te ontmoeten, ze nu weer tegenkomen was een leuke extra aan het evenement. We hadden in Boedapest al veel tijd met elkaar gespendeerd en daarom een goed contact opgebouwd.

Kandidaat vs. Jury

Natuurlijk was er wel een verschil tussen het deelnemen aan het NK en het jureren tijdens. Het grootste verschil zat hem in de energie die je ’s avonds nog over hebt… 😉

Als kandidaat kostte het veel energie omdat je je goed moest focussen op de opdracht die je gekregen had. Om de opdracht zo goed mogelijk op te lossen, was concentratie nodig. Als kandidaat was ik van 9 tot 4 erg inspannend bezig.

Ik had eigenlijk verwacht dat het leven van een jurylid makkelijker zou zijn, maar niets is minder waar. Ook als jury ben je van 9 tot 4 aandachtig aan het opletten op wat de deelnemers aan het maken zijn. Als een deelnemer een vraag heeft, moet je telkens overwegen of je niet te veel van de opdracht weggeeft en of je niet de ene student meer aandacht geeft dan de andere. Uiteindelijk kunnen wij als jury pas ‘echt’ aan de slag, als de wedstrijd er voor de deelnemers op zit. De meeste avonden waren we pas om 22:00 uur helemaal klaar met jureren. Natuurlijk moest er nog het nodige bier gedronken worden voor we konden slapen 😊

Het beoordelen van deelnemers

De beoordeling van de deelnemers gaat aan de hand van de kerntaken en werkprocessen die ze  op school geleerd hebben. Het doel van de jury is om een opdracht te geven die relatief open is, zoals bijvoorbeeld het inrichten van een back-up. We zeggen dan tegen de deelnemer dat alle data veilig moet zijn, ook wanneer het pand bijvoorbeeld afbrand (worst case scenario). De deelnemer moet dan zelf bedenken dat de data naar een andere locatie geback-upt moet worden.

Daarna gaat de deelnemer aan de slag met het opstellen van een back-up plan waar duidelijk in staat wat, waar en hoe deze back-up gemaakt moet worden.

Het mogen zijn van een jurylid op het NK Skills Heroes was een super leuke ervaring. Het is erg indrukwekkend en inspirerend om de kwaliteiten van anderen te zien en te zien hoe deelnemers opdrachten interpreteren.

Wat mij altijd zou bijblijven van het jureren, is de opdracht waarin ik de rol van directeur van het fictieve bedrijf op mij nam. Als deze directeur moest ik doen alsof ik geen verstand had van IT, terwijl ik tegelijkertijd als jurylid de deelnemers moest beoordelen op technische aspecten. Dat was veel schakelen en wennen, maar uiteindelijk wel heel erg leerzaam.

Leerzaam

Door het NK van een andere kant mee te maken, ben ik er wederom achter gekomen hoe belangrijk het is om de wensen en eisen van de klant goed in kaart te brengen. Daarbij is het belangrijk om door te vragen wanneer iets niet duidelijk is. We wilden als jury natuurlijk niet de hele opdracht helemaal voorgekauwd aan de deelnemers geven. De deelnemers hebben tijdens de wedstrijd de kans gehad om vragen te stellen over de opdracht. Uiteindelijk hebben die vragen een grote impact op het werk dat je oplevert. Daarom mijn tip voor iedereen die in de IT zit; zorg ervoor dat je altijd weet wat de klant wil en hou er rekening mee dat wat men zegt, niet altijd is wat men bedoelt!

 • Luuk Isbouts

AWS re:Invent re:Cap 2020 Highlights

Las Vegas zat er afgelopen december helaas niet in, maar gelukkig organiseerde de AWS User Group wederom een erg interessante re:Cap, ditmaal in het zeer inspirerende kantoor van Xebia. Opgetogen gingen onze Ronald Martens en David Markus dan ook naar Amsterdam om de niet aflatende stroom aan woorden van Steven Bryen aan te mogen horen. In rap tempo bracht de AWS Senior Developer Advocate de zaal op de hoogte van de belangrijkste nieuwtjes welke tijdens re:Invent zijn aangekondigd. Van de 250+ nieuwe features en services lichtte Steven er zo’n 50 toe, waarvan hier de highlights.

Machine Learning

De focus van AWS ligt zoals verwacht grotendeels op het uitbreiden en verfijnen van hun palet aan Machine Learning tools. Zo is SageMaker Studio aangekondigd, een web based IDE gelijk aan Cloud9. Maar ook SageMaker Notebooks, SageMaker Experiments, SageMaker Debugger, SageMaker Model Monitor,  SageMaker Processing en SageMaker Autopilot. Die laatste is vooral interessant voor de mindere ML-kenners onder ons, omdat niet langer Deep Learning skills nodig zijn om modellen te bouwen.

AWS SageMaker

Speciaal voor Machine Learning komt Amazon met de nieuwe INF1 instance, bedoeld voor machine learning inference: het maken van een voorspelling aan de hand van een algoritme. Deze instances bevatten onder andere tot 16 AWS Inferentia chips, wat ze 3 keer sneller en 40% goedkoper maakt dan G4 instances bij dezelfde inference jobs.

AWS had DeepLens en DeepRacer om spelenderwijs Machine Learning eigen te maken. Daar is nu AWS DeepComposer bij gekomen. Dit is ’s werelds eerste Machine Learning enabled keyboard. Het idee hiervan is, om binnen enkele seconden van een simpele melodie dankzij Generative AI naar een complete compositie te gaan.

Het is duidelijk Machine Learning volgens AWS hot is, een overzicht van de andere ML gerelateerde aankondigingen geeft aan hoeveel erin geïnvesteerd wordt: Amplify voor iOS & Android incl Predictions Library, Amazon CodeGuru, Deep Java Library, Rekognition Custom Labels, Augmented AI, Fraud Detector, Kendra, SageMaker support for Deep Graph Library, SageMaker Operators for Kubernetes, updated Deep Learning AMI’s…

AWS DeepComposer

Quantum Leap

Dat AWS graag vooruit en buiten de kaders denkt lieten ze vorige re:Invent al zien met AWS GroundStation. Deze keer nemen ze een ander voorschot op de toekomst. Het is binnenkort namelijk mogelijk om bij AWS met Quantum Computers aan de slag te gaan  met AWS Braket. Dit is een fully managed service met ontwikkelomgeving om quantum algoritmes te ontwerpen, testen en draaien op diverse quantum platformen, zoals Rigetti, D-Wave en IonQ. Nieuwsgierig om aan de slag te gaan met Qbits? Houd dan AWS Braket  zeker in de gaten.

Fargate nieuwtjes

Fargate is de serverless compute engine voor containers.  Naast containers kan het voortaan ook overweg met Kubernetes Pods, onder de noemer EKS on Fargate. Het is niet langer nodig om een Kubernetes cluster op te zetten en te beheren.

Fargate Spot is een andere nieuwe feature, wat het mogelijk maakt om ECS taken voor een ‘spotprijs’ uit te kunnen voeren, met een prijsreductie tot 70%.

Nieuwe Graviton Processor

AWS heeft een nieuwe eigen ARM processor ontwikkeld: de AWS Graviton2 processor. Deze chip biedt tot 40% betere prijs/performance verhouding en heeft 7x  meer performance, 4x meer cores, 2x zoveel cache en 5x sneller geheugen ten opzichte van de vorige generatie. Waar de voorloper nog te vinden is in de aparte A1-instances, is de Graviton2 terug te vinden bij de standaard t-shirt-sizes M6g, C6g en R6g.

Security & IAM

Op de re:Invent een aantal handige security en IAM tools aangekondigd, te beginnen met Amazon Detective. Als door de loggingbomen geen bos meer zien, dan helpt Detective een handje. Het is in staat om biljoenen events van verschillende bronnen als VPC Flow Logs, Cloud Trail en GuardDuty te doorgronden op zoek naar root causes of verdachte handelingen.

Een ander niet te doorgronden woud aan regeltjes zijn de IAM Policies verspreid over diverse AWS services. AWS heeft hiertoe de IAM Access Analyzer opgezet, een tool om continu policies, rollen en permissies te monitoren van onder andere S3 buckets, IAM rollen en Lambda functies. En… de tool is gratis!

Ook op technisch vlak heeft AWS iets interessants bedacht zodat hoog gevoelige dataverwerking extra beschermd kan worden, namelijk Nitro Enclaves. Het betreft virtuele machines die direct aan een andere EC2 instance zijn gekoppeld. Zonder persistent storage, directe toegang of normale netwerk connectiviteit.

AWS Nitro Enclaves

Amazon Builders Library

Tot slot een kijkje in de keuken van AWS zelf via de Amazon Builders Library. Volgens AWS wordt de wereld een stukje beter als iedereen sneller en efficiënter kan innoveren. Daarom deelt AWS alles wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd via de Amazon Builders Library. Bijvoorbeeld hoe ze ‘leader election’ geïmplementeerd hebben, healthchecks hebben geïmplementeerd of uitdagingen met gedistribueerde systemen te lijf gaan. Erg interessant leesvoer allemaal.

En nog veel meer…

Zoals gezegd stipte Steven Bryen slechts 50 van de 250+ nieuwe features aan, deze blog licht slechts een handvol toe. Deze blog behandelt niet nieuwe zaken als S3 Access points, Maximum Instance Lifetime bij Autoscaling, HTTP API, AWS Outposts en Local Zones, Lamba Provisioned Concurrency. Bedankt aan Xebia en Binx voor het organiseren van deze avond, zodat iedereen helemaal up-to-date is met de laatste ontwikkelingen. Volgend jaar weer!

AWS Evangelist Benelux

Oh ja, nog één klein dingetje… vanaf maart 2020 kan de Benelux een eigen Evangelist (of Advocate, zoals ze vandaag de dag genoemd worden) verwachten!

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de re:Cap? Bekijk hier de aftermovie!

 

X-talent is FD Gazelle 2019!

X-talent groeit! Elk jaar organiseert het Financieel Dagblad de FD Gazellen, dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Dit jaar heeft X-talent de lijst van de 770  snelst groeiende bedrijven van Nederland behaald. Daarmee zijn wij benoemd tot FD Gazelle 2019!

Dit jaar worden de FD Gazellen voor de zestiende keer bepaald. Wij zijn ontzettend trots dat wij ons één van de 770 FD Gazellen van 2019 mogen noemen. De criteria voor de FD Gazellen zijn: 

 • Ten minste op 1 januari 2016 economisch actief; 
 • In het eerste jaar bedraagt de omzet minimaal € 250.000; 
 • Omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar; 
 • Omzetgroei over de driejarige periode is ononderbroken; 
 • In het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar maximaal één jaar verlieslatend; 
 • Bedrijf dient financieel gezond te zijn.

In 2019 zijn er in Nederland 94.000 bedrijven opgestart, dat bracht het totale bedrijfsaantal van Nederland op zo’n 1,8 miljoen. Om van deze 1,8 miljoen bedrijven 1 van de 770 snelst groeiende bedrijven te zijn, maakt ons super trots! Wij kijken ernaar uit om door te blijven groeien. Niet alleen op het gebied van omzet, maar ook op het gebied van personeel.  

De 3 snelst groeiende bedrijven per regio ontvangen tijdens de jaarlijkse feestelijke uitreiking een ondernemersprijs. Dit jaar vindt deze feestelijke uitreiking plaats op 5 november.  

Wij willen graag onze medewerkers en relaties bedanken voor het harde werk en het vertrouwen. En natuurlijk dank aan het FD Gazellen team voor deze prachtige erkenning! 

X-talent: Kijkje in de keuken

Om de zoveel tijd geven wij bij X-talent een klein kijkje in de keuken. Hier worden nieuwe medewerkers voorgesteld, spraakmakende opdrachten besproken en leuke gebeurtenissen gedeeld. Vandaag stellen wij een nieuwe medewerker voor: Sarah Dols.  

Hoi! Ik ben Sarah Dols en ik ben sinds september Content Marketeer bij X-talent. Ik heb een studie gevolgd voor communicatie in de creatieve industrie. Hier heb ik veel geleerd over online en offline communicatie en het ontwikkelen van concepten. In mijn vrije tijd ga ik graag naar festivals en gezellig wat drinken met mijn vrienden.  

Traineeship

Op dit moment volg ik nog een traineeship voor content marketing. Bij deze traineeship zit ook een deel werkervaring door te werken binnen een bedrijf. Voor mij is dit bedrijf X-talent. Vanaf het eerste moment dat ik bij X-talent binnen liep, voelde ik een fijne sfeer. Ik merkte al snel dat er op kantoor een goede balans is tussen hard aan het werk zijn en gezelligheid. Deze gezelligheid op kantoor, kan natuurlijk niet zonder het hebben van leuke collega’s. Bij X-talent wordt niet alleen gekeken naar hoe je het werk doet, maar ook hoe je het werk vindt. Er is genoeg ruimte voor ontwikkeling, zo word ik vanaf dag 1 bij verschillende concepten betrokken. 

Kantoor

Het leukste aan kantoor is voor mij de diversiteit. Zelf ben ik bezig met zowel de online als offline content, terwijl er tegenover mij iemand aan het studeren is om een CISCO of Microsoft certificaat te behalen. Zo leer ik toch elke dag weer een beetje bij over de Cloud. Daarnaast is de luxe koffiemachine ook een grote plus 😊, zo kom ik ook elke dag aan mijn dagelijkse dosis cafeïne.  

Ik kijk erg uit naar de komende maanden bij X-talent. Stiekem is het toch spannend om de overgang te maken van studie naar het werkveld, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze overgang soepel gaat verlopen bij X-talent.  

Groetjes! 

Sarah Dols